Maken van een UTP Kabel

 

Computers in een professionele omgeving worden met elkaar verbonden via een zogenaamde LAN verbinding. Deze verbinding bestaat uit een UTP/netwerk kabel (CAT5e of CAT6) met aan weesrzijden RJ45 connectoren.

Wilt u zelf een UTP kabel maken? Geen probleem! Om zelf een UTP kabel te maken moeten de RJ45 connectors moeten aangesloten worden via onderstaand bedradingsschema.

Allereerst stript u de mantel van de UTP kabel, zo dat het metalen gedeelte niet beschadigd wordt. Nu vouwt u het metalen gedeelte van de UTP kabel naar achteren en knipt deze met een tangetje weg. De aderparen van UTP kabel zijn getwist, daardoor moet u zorgen dat deze weer netjes recht worden voor 1 á 2 cm. Als ze netjes recht zijn legt u de draadjes op volgorde volgens onderstaand bedradingsschema. Als de draadjes op volgorde liggen schuift u het kleine kammetje over de draadjes en knipt deze recht af. Hierna houdt u de bruine draad aan de kant van uw buik en schuift het klemmetje (pinnetje onderkant) over het kammetje. Hierna kunt u de draad aankrimpen met de daarvoor bestemde tang.

Voor het maken van deze netwerkkabel heeft u op zijn minst de volgende spullen nodig. Deze kunt u eenvoudig en snel bestellen in onze webshop.

Leave a Reply

*